måndag 8 april 2013

Åre 2013

Nyss hemkomna från fjällen med stort F. Härliga och fina Åre! Vilket ställe! Vi är så nöjda med vår resa och vi längtar redan tillbaka.
Åre är stort och överallt ser man härliga vitklädda berg. Vi hann bara med en liten del av hela systemet så vi måste tillbaka så fort vi kan :-)
Vi höll mest till i barnvänliga Rödkullen där barnen efter 5 skiddagar nu blivit riktiga skidungar, och fullkomligt älskar att stå på ett par skidor! Vi fick tjata och locka för att få dem att lämna backen då det var dags att sluta för dagen, hur trötta som helst men de skulle ändå åka mer och mer och mer... så roligt!
Vi besökte också backarna i Ullådalen och det var lika härliga backar där.
Höjdpunkten var nog när vi tog linbanan upp till toppen allihopa. Ojojoj, snacka om utsikt! Jösses vad fint! Vi tog en kopp varm choklad och satt ute och tittade på utsikten, det var en känsla för sig. Jenny åkte ett åk uppe på toppen och Tobbe åkte sedan hela vägen ner medans vi andra tog linbanan ner igen (vilket var väldigt spännande och lite småläskigt om man är lite höjdrädd). Nere på marken möttes vi av en make/pappa med världens nöjdaste leende :-)


Familjen uppe på Åreskutan

Det var en mäktig känsla att vara så högt upp. Barnen tyckte det var så häftigt men samtidigt ville de mest ner till skidbacken och åka skidor ;)



Rödkullen barnbacke

Till en början en favoritbacke men sedan ville de ha "större" backar :)

Matilda kollar in utsikten!

Ludvig och Tobbe kommer farandes i en av Ullådalens backar

Så här kul är det att åka skidor!

Nöjd!

Ludvig i MÅÅÅL!

Julia i MÅÅÅL!
Tävling i skicross, strålande solsken och härlig musik i backen!

Guldmedaljen runt halsen :-)

Mellanmål i solen

Energipåfyllning!
Ludvig hade inte tid att fika så Tobbe fick mata honom i liften :)

Lek i snön

Lek på höga höjder är spännande!

Utsikt från Åreskutan


Lite "offpist"


Hela familjen är verkligen helnöjda med vår resa till Åre och vi kommer absolut tillbaka (förhoppningsvis nästa år). Vi har ju som sagt så mycket mer att upptäcka i Åre!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar