tisdag 28 augusti 2012

Adelaide city

En heldag i stora staden blev det idag. Det tar ca 40 min med bussen till Adelaide city och åker man efter rusningstrafiken, ca kl 9.30, kostar en bussbiljett ungefär 25 kr/vuxen. Barnen åker gratis. Smidigt och enkelt är det med lokaltrafiken här, men det är viktigt att vinka in bussen och visa att man vill åka med när man står vid busshållplatsen, annars åker bussen bara förbi.
Vi fick ett hett tips från faster Kicki om ett riktigt coolt lunchställe ;0) något som barnen skulle gilla skarpt, The original PANCAKE KITCHEN! Vi gick dit på en gång eftersom det var lunchtid och barnen tyckte stället lät riktigt spännande :0)

Mysigt, lite gammaldags ställe som låg på en liten tvärgata.

Ludvig åt fluffig pannkaka med chokladsås, strössel och glass.
Julia åt fluffig pannkaka med kanel och socker, glass och strössel.

Tobbe var lika nöjd som barnen :0)
Mätta och belåtna gick vi till stora shoppinggatan. Vi strosade runt och kollade läget :0) Hittade en del roliga ting på gatan och en del spännande butiker. Mysigt!


Lilla söta hund utklädd till älva (?)



Julia och Ludvig i Haigh´s chokladbutik. Så god choklad!
Sen blev klockan helt plötsligt "dags-att-åka-hem" tid! Vi promenerade upp till spårvagnen. Ludvig tyckte att spåvagnen var en bättre idé än bussen ;0) Vi gick förbi en stor fontän och stannade sedan till vid stadens stora flaggor. På flaggstången kunde man trycka på en informationsknapp och få lyssna till en röst som berättar om historiken kring Australiens flagga!



Matilda älskar att promenera :0)

 
 
Adelaide är en stor stad så vi har mycket mer att se. Vi passade på att gå in på en turistbyrå och hämta lite kartor och broschyrer på upplevelser här runt omkring Adelaide. Adelaide zoo är vi mycket nyfikna på :0) men vi väntar med det tills det blivit lite mer "sommar"värme ute. Tänk att få träffa kängrus och koalor!

En kul grej; Ludvig har slutat svara "Ja" och "Nej" på svenska, nu är det bara "YES" och "NO"...



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar