onsdag 22 augusti 2012

Första dagarna

Först innan jag börjar skriva; ett litet förlåt för en hel del stavfel och "huller-om-buller"-skrivning i förra inlägget, skyller på den långa resan och tidsomställningen ;0)

Vi har lugna sköna dagar här. Barnen börjar känna sig som hemma och trivs bra. Det är mycket nytt och många nya intryck så man är lite trött framåt kvällen. Lite ovant är att det blir så mörkt här redan kl 17.30 så då blir det liksom kväll på en gång :0) Annars tycker vi att vi har klarat om tidsomställningen riktigt bra. Alla sover gott om natten och Matilda sover sina vanliga två dagturer.
Att prata engelska går så bra så, till och med barnen har börjat säga vissa ord på engelska redan :0) Det blir en hel del svengelska och lite vilset i tankarna eftersom vi oftast översätter från svenska till engelska och tvärtom så alla kan förstå alla. Kusinerna och Marc kan bara engelska och Julia och Ludvig kan bara svenska men alla vill lära sig. Så nu säger kusinerna "God Natt" och Julia och Ludvig säger "Good night" :0) I natt när vi skulle upp och göra välling till Matilda svarade Tobbe mig på engelska :0) man kommer snabbt in i det....

Vi har promenerat mycket runt omkring i området. I förrgår gick vi för att hämta kusin Mia på hennes skola. Det var intressant att se skolan. Det pågick en idrottslektion just när vi var där, inte riktigt lika som hemma i Sverige, men barnen rörde ju på sig iallafall ;0) Det fanns en stor lekställning på skolgården där vi lekte innan vi gick hem igen. Utsikten därifrån är fantastisk, man ser ut över havet! Ska ta med oss kameran nästa gång.

Igår var vi på Marion shoppingcentre, JÄTTESTORT med massor av butiker och affärer. Barnen tyckte det var sådär roligt förstås men de fick prova en hel del små karuseller som kompensation :0)

Idag är vi inne och myser, det regnar. Men det gör ingenting faktiskt, vi har att göra iallafall. Allt är nytt och roligt.

Vi har en hel del planer på gång det närmaste dagarna, i morgon ska vi till simhallen och till Mias skola (hon har en slags uppvisning), på fredag ska vi till Chinatown på marknad, och på lördag ska vi på 40-års fest/maskerad och vi ska gå som Team Sweden!


 Matildas nya favoritplats

Ludvig rockar och showar :0) Marc frågade om Ludvig "never takes a breath" när han pratar :0)
Våran lilla pratkvarn!

Kicki har plockat in lite fina blommor från trädgården. Så stora och fina!

Julia och Ludvig äter frukost. Deras favorit just nu är Milo, chokladflingor!


Kramar från oss alla!








2 kommentarer:

  1. Massor med kramar tillbaka>3

    SvaraRadera
  2. Men åh så bra ni verkar ha det! Och vilken fantastiskt smidig flygresa, den fasar man ju mest med när reser med barn.

    Roligt sen när vi ska försöka smälta ner alls intryck i en "kort" intervju. Vi hörs i november :-)

    Hälsningar Rosita

    SvaraRadera