lördag 8 september 2012

Absolutely fantastic!

Att utrycka sig på engelska säger så mycket mer än att utrycka sig på svenska på något sätt. Man liksom använder fler ord och verkligen betonar orden lite mer. Som när vi var på IKEA häromdagen. När vi åkte upp för den långa rulltrappan (precis som på IKEA i Kungens kurva) så står det en tjej som jobbar där och frågar alla som kommer från rulltrappan om de har fått den nya katalogen i brevlådan. När vi kommer frågar hon oss samma sak och vi svara med att säga att vi kommer från Sverige. Hon skiner upp som en sol och tar ett steg bak, slår ut armarna och bara högt och tydligt säger "ABSOLUTELY FAAANTAAASTIC!!! Snacka om att man känner sig välkommen :0)
Alla (förutom den där busschauffören som inte gillade barnvagnar så mycket) vi har träffat på och berättat för att vi är från Sverige och hälsar på bara öser på med positiva ord som beautiful, fantastic, lovely, amazing. Och de tar i från tårna när det säger alla positiva ord! UNDERBART!
Vid tre tillfällen har vi fått beröm för våra fina barn. Första gången var på spårvagnen av en kvinna i 35-års åldern som helt plötsligt säger att vi har "lovely children". Andra gången säger en äldre farbror, som satt med sin fru brevid oss på en restaurang, att han önskar att hans barnbarn kunde uppföra sig så bra som våra barn. Tredje gången är det en äldre kvinna, som står vid busshållplatsen med oss, som tycker att våra barn har sååå fin hy och underbart hår. Vi är mycket stolta föräldrar :0)
Alltså, riktigt trevligt land att vara i det här ;0)

Vi har haft några "hemma-dagar" här. Matilda har haft feber och varit riktigt förkyld. Nu har vi varit här i 3½ vecka och det börjar kännas som att vi bor här :0) Vi börjar få lite vardag här. Men det är skillnad från våran vardag i Sverige. Vi kliver upp allihopa vid åttatiden på morgonen. Äter lite frukost i lugn och ro. Har lite skola med Julia, och såklart med Ludvig (viktigt). Superduktiga elever båda två! Matilda vilar lite innan lunch, sen tar vi på oss flipflopsen och går till någon ny lekpark eller ner till stranden. Där hänger vi till sena eftermiddagen innan vi traskar hem igen. Lagar lite middag eller så är middagen redan lagad av faster Kicki. Äter god mat tillsammans med de andra i huset, fixar lite och sen är det dags och sova och vila. Så kan en vanlig "hemma-dag" se ut. Inte så tokigt :0)

Idag tog vi barnen på en promenad till Marion (köpcentrum) och köpte lite godis. Under en promenad kan man hitta så mycket att titta på. Det växer enorma lavendelbuskar här, pelargonerna är inte en liten planta i krukor utan STORA buskar, fruktträden, stora palmer, smala palmer, och roliga fåglar såg vi bara idag. Vi stannade också till vid ett Eukalyptusträd (Gum tree) som koalor gillar så mycket.
När vi kom hem dukade Kicki fram "lite ost och kex" till fotbollen. Hela bordet var fullt av goda ostar, oliver, kex och massa annat gott!



I morgon ska vi göra en utflykt till ett bilmuseum och sedan till Hahndorf där vi ska till en chokladfabrik. Nästa vecka är det stor festival här i Adelaide med karuseller och annat skoj. Dit ska vi på måndag!! http://www.theshow.com.au/showground/royal-adelaide-show/royal-adelaide-show-home.jsp


Så vi säger bara, det är ABSOLUTELY FAAANTAAASTIC!!! ;0)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar