tisdag 11 september 2012

Bilmuseum och festival

Vilka dagar vi har haft! I söndags tog vi bilarna (vi åkte båda familjerna så då behövs 2 bilar) till Birdwood som ligger ett par mil från Adelaide. Vi åkte familjevis så Tobbe körde våran bil och gjorde det riktigt bra:0) Det är ju vänstertrafik här!!! Vi blev helt facinerade av den vackra naturen här med kullar, dalar, vingårdar, alla träden och vackra omgivningar. Solen sken och det var så vackert överallt.

Bilmuseet visade en hel del olika typer av bilar och var mycket omtyckt av hela gänget:

Ludvigs favoritbil på museet

Julia gillade den här surfbilen

"Titta gammelmorfar, vilken gammal brandbil!"

Gänget är ute på en roadtrip ;0)



På den här mysiga bakgården åt vi lunch, fantastisk Mexikansk chili con carne!

Där fick barnen även mata de små kaninerna :0)
Efter lunchen åkte vi vidare till en chokkladfabrik och köpte på oss underbart god choklad. Vi var dock så upptagna av alla godsaker att vi glömde ta kort där :0)

I går, måndag, var vi på festivalen här i Adelaide. Tänk er ett megastort nöjesfält med musik från alla håll och kanter som spelades så högt att vi trodde det var en konsert samtidigt! Detta möttes vi av när vi klev in genom entrén. Barnens ögon var stora som tefat och vi visste inte riktigt var vi skulle börja någonstans :0) Det var massor av karuseller och inga köer någonstans, så det var liksom fritt fram att åka hur mycket som helst nästan.
När vi hade åkt massor av karuseller gick vi vidare för att äta lunch. Vi hade med oss picknick och åt den på en läktare samtidigt som vi tittade på hästhoppning. Sen gick vi runt och tittade på kor som blev mjölkade, får som blev klippta, australiskt mästerskap i vedhuggning, kycklingar, en stor järnvägsmodell, levande fågelskrämmare.... Sen gick vi tillbaka till läktaren där hästhoppningen hade bytts ut till en motorshow!
Den här festivalen bjöd verkligen på allt möjligt och vi hann nog bara se hälften av allt som fanns.
Kvällen avslutades med ett stort och fint fyrverkeri!

Jenny, Julia, Mia och Kicki på väg...

....ohooo pirr i magen!

Där uppe är Marc och Mia

Ludvig och Tobbe spelar




Modiga Julia som absolut skulle åka hängmattan


Matilda tar lite lunchpause, nöjd att "Ellas kitchen" finns
i Adelaide också ;0)

Kollar in motorshowen som var riktigt imponerande






Vackert fyrverkeri!
Vi kom till festivalen kl 10 på fm och åkte därifrån kl 21.30! Mycket nöjda barn somnade gott i sina sängar så fort vi kom hem. Ludvig somnade redan i bilen :0)

I dag har vi varit lite trötta och bara tagit det lugnt. Vädret har varit strålande fint och varmt!


Många kramar från oss alla!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar