torsdag 20 september 2012

Port Noarlunga

Idag tog vi bilen och åkte iväg till Christies beach som ligger i Noarlunga, ca 30 min från där vi bor. Vi blev tipsade om detta ställe av våra svenska kompisar som vi har träffat här. Det är än så länge inget badväder, men vem säger att man måste åka till stranden för att bada i havet? Det var ett perfekt väder för utflykt och lek, runt 20 grader, blå himmel och sol!
Riktigt mysigt ställe. Vi hittade en rolig lekpark där vi lekte massor innan vi gick upp för den lilla gatan och hittade en liten pizzeria. Vi köpte med oss en pizza och gick ner till standen där vi njöt av en fantastisk utsikt och den goda lunchen. Vi hade hela stranden för oss själva nästan! Fantastiskt!

Christies beach

Lekplatsen med havet i bakgrunden



Tjejerna gungar

Alla leker, stora som små :0)

Matilda på väg upp! Hon har lärt sig klättra upp
för rutchkanan och åka ner själv (självklart med en hjälpande
hand i närheten)


Lunchdags!

Extra god lunch idag ;0)

Matilda somnar gott i vagnen

Glädjeskutt

Lyckokänsla

Visst blir man bara så glad?

Man kan inte annat än att le :0)


Springtävling

Vi åkte upp och tittade på utsikten! Där nere
på stranden åt vi vår lunch.

Tobbe vill visa utsikten men Matilda vill visa var magen är, gullunge :0)

Familjen Bodman!
Ludvig blev lite nervös här, tyckte nog mamma
kunde hålla sig lite mer på marken ;0)

 
När vi kom hem gick vi vidare till "våran" strand för att flyga drake, men det gick inge vidare den här gången heller. Vinden hade verkligen tilltagit och det blåste för mycket. Draken bara dök rakt ner i sanden (fast ärligt, var det vinden eller han som styrde draken det berodde på?;0)

Trassligt värre :0)
Vi gick vidare till en lekpark istället, åt lite mellis och lekte. Och träffade en svensk! Inte så vanligt att man hör någon som pratar svenska här omkring. Kul! Han hade flyttat hit till Adelaide med sin familj efter 12 år i Chamonix. Riktigt trevligt. Han tipsade om lite fina utflykter häromkring. Det var alltså den andra svensken som vi träffat här, häromdagen träffade vi en svensk mamma som också bor här med sin familj. Vi bestämde träff med dem vid en lekpark och barnen lekte som bara den. Tror de tyckte det var skönt att få prata lite svenska. Ludvig kan ibland tycka att det är lite jobbigt att han inte kan göra sig förstådd hos kusinerna som bara pratar engelska. Men det stoppar inte Ludvig att prata, vill han berätta något så pratar han på som vanligt och sen får de andra förstå så mycket de kan :0)

Mellanmål under en palm är inte så tokigt.
 
Varje kväll kl 17.30 går solen ner i havet och det kan vi se från våran balkong....



I morgon ska vi göra en heldagsutflykt till St Kilda adventure playground. Det ska vara jättehäftigt! En megastor lekplats!


KRAM från oss!



3 kommentarer:

  1. OJ vad mycket fina bilder vi blir riktigt avensjuka, fast det känns fint att se att ni har det sååå bra.
    Många kramar från ett höstigt Svedala

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack mamma! Men ett höstigt Svedala i september är inte dumt det heller :0) Många många kramar till er!

      Radera