onsdag 5 september 2012

Sandstorm och Glenelg

Adelaide bjöd på 26 varma grader och sol igår! Vi planerade för en dag på stranden, packade med oss picknick och en drake. Det var lite blåsigt ute så verkligen en perfekt dag att flyga drake på :0) Men när vi kom ner till stranden var det inte så lite som det blåste, det blåste storm!! Sanden riktigt yrde på stranden och slog mot våra ben. Vi fick, på bara några sekunder, sand överallt! Vi sprang upp från stranden och intog våran picknick på en trevlig parkbänk istället :0)

Här är vi skyddade mot "sandstormen" :0)


En varmdag som denna kräver iskall dricka ;0) Icetea och....

Icechocolate och Icecoffee :0)
Sen tog vi bussen in till den fina stadsdelen Glenelg där vi åt lite lunch och strosade runt. Tobbe och Ludvig shoppade nya shorts så de är nu redo för varma dagar på stranden :0)

Familjepizza till lunch på restaurang Europa :0)

Julia gör tummen upp till pizzan




Stranden vid Glenelg



Måste bara ge ett stort plus till vår resevagn vi har till Matilda. Den fungerar alldeles utmärkt och är så lätt! Extra bra är när man råkar ut för inte så trevliga busschaufförer som inte är så glada i barnvagnar. Två gånger har det hänt att vi då måste fälla ihop vagnen för att få åka med bussen (fast det finns gott om utrymme för att ha vagnen uppfälld, men det är bara att gilla läget och göra som chauffören säger) och då är det så lätt att bara dra i handtaget med en hand så vips är den ihopfälld! Smidigt, smidigt med en Baby Jogger City Mini!

Häromkvällen satt vi och planerade lite semestrar och utflykter. I mitten av våran resa ska vi få låna ett hus som ligger i Cape Jervis, Fleurieu Peninsula. En liten semesterort i närheten av Kangaroo Island. Där ska vi vara i 6 dagar. På lördag väntar en utflykt till bilmuseum och sedan till chokladfabrik (riktig Ludvigdag). På Julias födelsedag ska vi till Adelaide Zoo (som har en panda!)
Sen blir det Cleland wildlife park (där koalor och känguru springer löst), Monarto Zoo (safari), bila längst Great Ocean road, titta på delfiner och lite annat.

Allt är bara fint med oss. Just nu är vi lite förkylda men vi har det superbra! Varje morgon, när familjen här hemma går till skolan och sina jobb, tänker vi på hur bra vi har det som bara kan ta dagen som den kommer och göra vad vi vill!! Vi njuter :0)

Hoppas att ni har det bra där hemma!

See you!!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar