tisdag 9 oktober 2012

Botaniska trädgården

Idag blev det en liten utflykt in till stan och den härliga botaniska trädgården. Det var riktigt härligt väder idag igen så en perfekt dag för picknick i det gröna. Vi tog bussen in till stan och sedan gick vi en liten promenad innan vi var framme vid trädgården. Barnen gillade verkligen att springa runt där och vi tittade på alla möjliga träd och växter från världens alla hörn. Vi hittade till och med en björk!!!
Vi gick en sväng i den botaniska parken också som låg alldeles utanför trädgården. Där fanns ett träd med gula löv. Precis när vi gick förbi så blåste det till och en hel del gula löv föll ner till marken, då sprang Julia in i alla löv och ropade "MIN HÖST" :0)
När vi kom fram till den fantastiska rosenträdgården tyckte vi att det blev läge för picknick. Det doftade ju alldeles underbart där vi satt och mumsade på våran picknick :0)

Vi väntar på bussen

Framme i Botaniska trädgården


Massa bambu med inristade namn... 

...där vi också ristade in vårat namn :0)

Ludvigbus

Julia på väg in i palmhuset


Här doftade de underbart från alla örter

"Vi går i djungeln"

En BJÖRK!!

Snacka om stora rötter :0)

"Min höst" man ser bara några enstaka löv på bilden

Picknick i rosenträdgården med regnskogshuset i bakgrunden



Matilda går, går, går ,går och går alldeles själv nu :0)

Men ibland måste man ju vila lite också ;0)

Ludvig hittade en rolig trappa

Julia bland rosorna

Matilda luktar på rosorna

Promenad i regnskogen

Näckrosbladen från Amazonas djungel





I morgon blir det nog en innedag, det ska nämligen bli kallt i morgon, men det passar oss ganska så bra. Ludvig, stackarn, har nog fått soleksem så det kan vara bra med lite vila från solen. Sen väntas varma och sköna dagar igen :0)

Ha en fin dag!




1 kommentar:

  1. Wow vad fint det är, Matilda ser ut som en liten docka :-) björken har aningen grönare blad än våra just nu....fast våra är större ;-)
    Kramar till er alla

    SvaraRadera