söndag 7 oktober 2012

Cape Jervis - Urimbirra wildlife

I fredags (5 okt) åkte vi till Victor Harbor igen men nu för att gå till Urimbirra wildlife experience. Det var så häftigt där. En liten fin djurpark med fina gröna omgivningar där kängurur hoppade fritt! Vi köpte mat för att kunna mata kängururna och det var nog det roligaste vi har gjort på länge :0) Vilka mysiga djur, mjuka och så snälla. Barnen blev så glada i kängururna och ville absolut inte lämna parken om vi inte tog med oss en känguru hem ;0)
Vi fick också gå in till koalorna och klappa dem. Det var en liten koalafamilj med en liten koalabebis som var 6-7 månader och så söt! Den lilla kolabebisen hängde på sin mammas rygg och kikade nyfiket på alla människor som kom in till koalafamiljen. Vi fick inte klappa på den lilla koalan så vi klappade pappan och lite på mamman.
En riktigt häftig dag i parken, det är ju inte varje dag man blir kompis med en känguru :0)

Första gången vi matar en känguru



En känguru med sin lilla unge i pungen 

Ludvig matar en riktigt hungrig känguru

En del kängurur var riktigt stora


Koala med sin lilla bebis på ryggen

"Jag hänger med dig mamma"



Så söt!






"Hej, har ni lite mat till mig kanske?"






"Har du gömt lite mat här kanske?"




Vilken upplevelse att få vara så nära de här djuren! Fantastiskt!

Nu är vi ju hemma igen i Adelaide och den här veckan blir det nog lite lugnare. Måste ju smälta våran upplevelserika vecka, och ta igen lite skola för Julias del.
Kusinerna har haft skollov i två veckor men den är slut i morgon så då börjar "vardagen" igen. Vi är rätt så nöjda med våran vardag dock ;0) Sol, stränder och lite poolhäng en vanlig vardag i oktober, de ni!
Vi har varit här i 7 veckor och vi känner oss nästan som hemma. Australien är ett mycket trevligt land så får ni möjligheten att åka hit någon gång så ÅK!
Idag tog jag (Jenny) och Matilda en promenad och helt plötsligt (plötsligt för mig) ser jag en 30 cm stor ödla på trottoarkanten! Jag som inte riktigt gillar ödlor och annat som liknar ormar tvärvände vagnen med Matilda i och gick över till andra sidan av gatan :0) Ödlan låg kvar och solade sig. Fast lite kul var det ändå att ha sett en ödla bara så där under promenaden. Samtidigt flyger det papegojor ovanför huvudet både hit och dit. Häftigt!


Nu dags för en kopp te sen sova, tror att våran minsting kommer att vakna extra tidigt i morgon bitti, vi ändrade nämligen till sommartid idag :0)

See you!







1 kommentar:

  1. Jag vill ocksååå.....bilden på "Bebisarna" är helt underbar.
    Kram

    SvaraRadera